Aasta parimaks taluks valiti Raja talu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alternatiivset suunda arendavate talude seas tunnistati parimaks Valeri Kostini ja Ülle Uibokandi Jaaniraotu talu Võrumaal.Pildil paremalt Ülle Uibokand, Valeri Kostin ja Karl Sander.
Alternatiivset suunda arendavate talude seas tunnistati parimaks Valeri Kostini ja Ülle Uibokandi Jaaniraotu talu Võrumaal.Pildil paremalt Ülle Uibokand, Valeri Kostin ja Karl Sander. Foto: SCANPIX

Eestimaa Talupidajate Keskliidu parima talu konkursi üldvõidu ja tiitli «Aasta talu 2011» sai taluperemehe Kaupo Uukivi ja perenaise Mare Raja Raja talu Lääne-Virumaalt.

Konkurss viidi läbi kolmes erinevas kategoorias, milleks oli põllumajandussaadusi tootvad talud, alternatiivset suunda edendavad talud ja noortalunikud.

Alternatiivset suunda arendavate talude seas tunnistati parimaks Valeri Kostini ja Ülle Uibokandi  Jaaniraotu talu Võrumaal.

Parimaks noortalunikuks tunnistati Heigo Heinsalu Uuetoa talu Raplamaa.

Konkursi käigus hinnati talude tootmistaset, tulemuslikkust ja innovaatiivsust, samuti keskkonnanormide jälgimist ja üldist heakorda nii tootmises kui talus tervikuna. Oluliseks peetakse  ka põlvkondade järjepidevuse hoidmist talus ning talupere ühiskondlikku aktiivsust ja osavõttu organisatsiooni tööst. Kokku esitati konkursile kohalike organisatsioonide poolt 13 talu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles