Närvidel mängu dirigent

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Boehner.
John Boehner. Foto: SCANPIX

Kui USA Kongressi alamkoja vabariiklasest spiikril John Boehneril (61) ülemkojas kärpeplaanile isegi oma parteikaaslaste poolehoidu ei õnnestunud võita, kerkis küsimus, kas tegemist on läbikukkujaga.

Kui veel paar nädalat tagasi loodeti Boehneri ja nn 6 gängi nime all tuntud senaatori grupi uuest kärpeplaanist eelarveprobleemidele tõsist pikaajalist lahendust, siis nüüd kõlas kahtlusi, kas mees on suuteline senatis mingitki kompromissi saavutama.

Vabariiklaste ja demokraatide vägikaikavedu on jätnud 14,3 triljoni dollari suuruse riigivõlaga USA seisu, kus 2. augustil terendab pankrot. Sellist koormat ei taha kumbki partei enne tuleva aasta presidendivalimisi turjale võtta.

Boehneri trumbiks on ka teadmine, et ühtegi teist varianti ei ole ja tähtajaks ei suudeta ühtegi teist plaani nagunii välja töötada ega läbi suruda. Küllap usub ka mees, et kokkulepe tuleb. Seni käib närvide mäng.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles