Töötukassa: koolituskaardi piirmäära tõstmine oli hädavajalik

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere töötukassa.
Rakvere töötukassa. Foto: Teet Suur / Virumaa Teataja

Töötute koolituskaardi alusel toimuv ümber- ja täiendõpe saab täiendava rahasüsti, mis tähendab, et töötud saavad endale valida kallima kursuse või jõuavad õppima senisest kiiremini.

Alates esmaspäevast on koolituskaardi piirmääraks 959 euro asemel 2500 eurot, seni tähendas 959 eurost kallima kursuse korraldamine töötukassa jaoks aeganõudva ja tihti ka kohtus vaidlustatava riigihanke korraldamist, samas pidid koolitajad pidevalt enda paremust tõestama, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Töötukassa kinnitab, et koolituskaardi piirmäära tõstmine oli hädavajalik samm.

«Ka selleks, et anda inimesele endale suurem valikuvabadus - mitte töötukassa ei vali inimesele parimat koolitajat, vaid inimene ise saab valida kokkulepitud valdkonnas endale sobiva koolituse, küll aga nende koolitajate seast, kelle töötukassa on kvalifitseerinud,» selgitas töötukassa teenuste osakonna juhataja Kadri Lühiste.

Jätkuvalt ei tähenda koolituskaardi piirmäära tõstmine seda, et töötu võiks valida lihtsalt kursuse, mis meeldib, ta peab oma töötukassa konsultandile suutma tõestada kindlat soovi omandataval erialal töötamiseks ja samuti peab ta vastama ka teistele nõuetele, mis esitatud lisaks kvalifikatsioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles