Majandusekspert: Läti kaotab varsti suveräänsuse

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti majandusprognooside keskuse juhatuse liige, akadeemik Raita Karnite.
Läti majandusprognooside keskuse juhatuse liige, akadeemik Raita Karnite. Foto: Läti majandusprognooside keskus

«Ma usun, et Lätist saab üks esimesi riike, kes oma suveräänsuse kaotab,» tõdes Läti majandusprognooside keskuse juhatuse liige, akadeemik Raita Karnite.

Intervjuus Läti ajalehele Neatkariga Rita Avize lausus akadeemik, et Kreekale teise abipaketi määramisel tunnistas Eurogrupi  president Jean-Claude Juncker, et probleemne riik kaotab oma  suveräänsusest suure osa ega saa oma kulutuste üle ise otsustada.

«Kui seda vaadata Euroopa Liidu majandus- ja maksupoliitika tsentraliseerimise kontekstis, siis on selge, et ELi integratsioon muutub üha sügavamaks ja sügavamaks. Ma usun, et Lätist saab üks esimesi riike, kes oma suveräänsuse kaotab,» lausus ekspert.

Teine küsimus on Karnite sõnul, kas see on hea või halb. «Ma usun, et  hullemaks ei lähe. Meil on võimu juures mitte just kõige silmapaistvamad poliitikud,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles