Mis on see hind, mida sa armastatud töö eest tegelikult maksad?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Sa saad liiga vähe magada; sa sööd ebaregulaarselt ja mitte kõige tervislikumalt; hoiad end vormis kohviga ja enne uinumist võtad klaasi veini või kaks; töötad nädalalõppudel ja puhkuse ajal; piirdud kõige enam paarinädalase puhkusega… jne jne.

Tõepoolest,  tuleb ju tuttav ette, kui sa oled inimene, kes tahab oma firmat üles ehitada; või oled see, kes tahab konkureerida firmadega väljastpoolt Eestit; või oled see, kes tahab olla Eestis või Euroopas parimate seas.

Vastuseks sellele pingele pumpame oma verre üha rohkem adrenaliini ja teisi stressihormoone, arvestamata hinnaga, mida me selle eest tegelikult maksame. Pidevad stressihormoonid on aga otsekui mürk meie kehas.

Nagu rõhutab konsultant ja kirjamees Tony Schwarz HBRi blogis, on sellises olukorras äärmiselt tähtis õppida regulaarselt lõõgastuma. See on parem su kehale, aga see  on parem ka su tööandjale – sa suudad teha stressivabalt märksa paremaid otsuseid.

Ta annab ka mõned lihtsad soovitused, mida kindlasti tasub järgida:

§             esimene on muidugi uni. 7-8 tundi und igal ööl on norm

§             värskendavad vahepausid: iga 90 minuti järel hinga sügavalt, vähemalt minuti jagu.

§             aktiivne liikumine neli korda nädalas vähemalt 20 minutit on suisa vajalik. Kui sa seda ei saa või ei viitsi, kõnni vähemalt paar korda päevas õue ja liigu seal veidi ringi.

Söömise kõrval on meie keha põhivajadusteks liikumine ja puhkamine. Isegi kui naudid oma tööd ja oled pühendunud, ära neid põhivajadusi unusta.

Allikas: http://blogs.hbr.org/schwartz/2011/07/is-the-life-youre-living-worth.html?cm_sp=most_widget-_-default-_-Is%20the%20Life%20You’re%20Living%20Worth%20the%20Price%20You’re%20Paying%20to%20Live%20It%3F


Juhtimisuudised Directori blogis www.ajakiridirector.wordpress.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles