Kaur Paves: buumi kauge terendus

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Paves
Kaur Paves Foto: Liis Treimann

Südalinna ehitusplatsil jalutades ja innukaid töölisi vaadates on raske mitte meenutada kuldseid kümneprotsendise majanduskasvuga aastaid, mil iga normaalne noor mees ehitussektoris raha kokku lükkas.


Kuigi kogenumate kolleegide tagant ehitusprahi koristamine ja savikottide tassimine ei pakkunud just suurimat karjäärialast väljakutset, korvas selle teadmine, et objektil rügades kogunes igakuist mammonat rohkem kui koolis targutaval õpetajal. Nii mõnelgi tekkis õigustatud küsimus, mistarvis üldse pärast vaheaega haridusasutusse tagasi pöörduda.

Teated ehitushindade kallinemisest annaks justkui lootust, et kirjeldatud maapealne paradiis võiks uuesti sündida, eriti arvestades fakti, et kasv tuleb suures osas tööjõukulude arvelt. Paraku tõotavad ehitusfirmade juhid palgarallit mitte alustada, viidates vajadusele jälgida tootlikkust ja efektiivsust. Esialgu vaba tööjõudu veel jagub ja lubadus peab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles