SEB kvartalikasum kasvas pea kümme korda

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB peahoone Tallinnas.
SEB peahoone Tallinnas. Foto: Toomas Huik.

SEB Panga Eesti üksused lõpetasid selle aasta teise kvartali 31,6 miljoni eurose kasumiga, mullu samal ajal oli SEB kasum 3,4 miljonit eurot.


SEB tegevustulud ulatusid teises kvartalis 34,6 miljoni euroni (31,9 miljonit eurot 2010. aasta teises kvartalis) ning tegevuskulud 16,7 miljoni euroni (17,2 miljonit eurot 2010. aasta teises kvartalis).

Laenukahjumite eraldisi vähendas pank 2011. aasta teises kvartalis 13,6 miljoni euro ulatuses (2010. aasta samal perioodil tegi pank eraldisi 11,2 miljoni euro ulatuses).

Panga poolaasta kasum kokku oli 48 miljonit eurot, läinud aasta esimese poolaasta lõpetas pank nullkasumiga.

SEB Panga juhatuse liige Eerika Vaikmäe-Koit märkis, et panga äriklientide aktiivsus kasvab iga kvartaliga märkimisväärselt.

SEB’s töös olevate laenuprojektide maht kasvas teises kvartalis 100 miljoni euro võrra ja ulatub nüüd enam kui 500 miljoni euroni.

Kasvu veavad ettevõtted, kes suuremal või väiksemal määral oma toodangut ekspordivad – lisaks töötlevale tööstusele paistavad silma näiteks toiduainetööstus ja põllumajandus.

Ekspordile mõtlevad järjest enam ka alles alustavad ettevõtted – kui veel 2009. aastani tegid SEB klientidest uued ettevõtted pigem ülekandeid välismaale, siis praegu on ülekaalus ekspordist tulevad laekumised.

«Eraklientide turul toimuvad samuti väga huvitavad arengud. Mobiiltelefon on kujunemas arvestatavaks pangakanaliks ning seniste rutiinsete tegevuste lihtsustamine on muutunud standardiks.

Näiteks saab 80 protsenti eraklientidest uue pangakaardi tasuta posti teel, ega pea selleks enam pangakontorisse tulema. Kiiresti ei kasva mitte ainult kaardimaksete, vaid ka kaardimakseid vastuvõtvate kaupmeeste arv – teises kvartalis lisandus SEB kaudu ligi 1000 uut maksekohta, mis on suurim kasv viimase viie aasta jooksul.

Teises kvartalis väljastati kolmandiku võrra enam eluasemelaene kui aasta eest, kuid kliendid on laenuotsustes endiselt pigem ettevaatlikud,» kommenteeris Vaikmäe-Koit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles