Statistikaamet: kinnisvaraturul on püsiv langus

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kinnisvara ostu-müügitehingute arv vähenes eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes neljandiku ja eelmise kvartaliga võrreldes üle kümnendiku, tehingute keskmine hind langes.


Kolmandas kvartalis sooritati 8 448 kinnisvara ostu-müügitehingut, mis on vähem nii eelmise kvartali kui ka eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes, teatas statistikaamet.

Tehingute koguväärtus oli kolmandas kvartalis 8,2 miljardit krooni. Eelmise kvarataliga võrreldes langes see 18 ja eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes 35 protsenti.

Ostu-müügitehingu keskmine väärtus oli kolmandas kvartalis 970 000 krooni. Tehingu keskmine väärtus on alates 2006. aasta neljandast kvartalist jätkuvalt vähenenud.

Tänavu kolmandas kvartalis võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga vähenes tehingu keskmine väärtus 14 protsenti, kõige enam, ligi kolmandiku, langes hoonestamata kinnistu keskmine väärtus.

54 protsenti ostu-müügitehingutest hõlmasid korterid, 25 protsenti hoonestamata kinnistud, 14 protsenti eluhooned ja 7 protsenti mitteeluhooned. Võrreldes 2007. aasta kokmanda kvartaliga vähenes kõige enam korterite ja eluhoonete ostu-müügitehingute arv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles