ERR.ee: Paeti arvates ei ole Venemaa valmis Eestiga suhteid parandama

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti välisminister Urmas Paet.
Eesti välisminister Urmas Paet. Foto: Mihkel Maripuu

Välisminister Urmas Paeti arvates ei ole Venemaa, erinevalt Eestist, valmis kahe riigi vahelisi suhteid parandama, teatasid

ERR Uudised

.

«Paraku on Venemaal majandusele päris suur poliitiline mõju, mis väljendub selles, et mõningatel Eesti ettevõtetel on Venemaal raskusi,» ütles Paet «Aktuaalsele kaamerale».

Kui Eestit läbiv transiit on aastaga tunduvalt vähenenud, siis Eesti kaupade müük Venemaale on kasvanud. Septembri seisuga oli Venemaa Eesti jaoks tähtsuselt neljas eksportturg ning umbes kümme protsenti kogu Eesti ekspordist läheb Venemaale.

Paeti arvates on küsimus selles, kui suur võib see protsent olla, ilma et Eestile tekiks sellest mingit ohtu.

«Nagu juhtus siis, kui Venemaa otsustas topelttollid kehtestada Eesti kaupadele ja kogu kaubavahetus kukkus kokku, riskide hajutamisega tuleks ka tegeleda,» lisas välisminister.

Eesti Suurettevõtjate Assotsiatsioon kutsus oma aastakonverentsil valitsust üles konkreetseid samme astuma, et äri Eesti ja Venemaa vahel edeneks praegusest paremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles