Nordecon saab meremuuseumi ehituseks lisaraha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lennusadama angaar
Tallinna Lennusadama angaar Foto: Laura Oks

Eelmisel nädalal sõlmisid Eesti meremuuseum ja Nordecon Lennusadama vesilennukite angaaride rekonstrueerimise lisa-ja muudatustööde lepingu. Ekspertkomisjoni aprillis tehtud otsuse hinnangul on lisatööd õigustatud 2,32 miljoni euro ulatuses.
 


Lisa-ja muudatustööde vajalikkust, nende mahtu ja sellest tulenevat lepinguhinna muutmise põhjendatust hindas 2011. aasta jaanuaris kokkukutsutud erapooletu ekspertkomisjon. Lisatööde tõttu võib ehituse valmimine pikeneda kuue kuu võrra.

«Lisarahastuse leidmine on kahtlemata suur väljakutse kõikidele osapooltele, kuid paraku ka ainus viis täna muuseum lõplikult valmis saada ja külastajatele avada,» selgitas Eesti meremuuseumi direktor Urmas Dresen.

«Kindlasti püüab muuseum leida lisaraha ka omavahenditest. Lõppkokkuvõttes on ju oluline, et Eesti mereajalugu eesotsas allveelaevaga Lembit saab endale väärika kodu.»

«Usun, et kui uus muuseum saab valmis, siis oli kogu ootamine ja pingutus seda vaeva väärt,» kinnitas ta.

Kultuuriministeeriumi asekantsler Anton Pärn ütles, et kultuuriministeerium on esitanud 2012. aasta eelarveprojekti rahandusministeeriumile ja taotleb tööde lõpetamise rahastamiseks lisaraha vastavalt Eesti meremuuseumi vajadustele. Ka on esitatud taotlus rahastada jätkuvaid ehitustöid
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles