Muuga konteinerterminali käive kasvas veerandi jagu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merekonteinerid
Merekonteinerid Foto: Raigo Pajula

Muuga CT konteinervedude käive kasvas esimese kvartalis mullusega võrreldes 24 protsenti, selle aja jooksul laaditi ümber 19 151 tingkonteineritäi kaupu.

Seda on 3 protsenti rohkem kui 2008. aasta samal perioodil. «Sellist tulemust võib käsitleda kui kriisieelsele tasemele naasmise tendentsi,» väidab Muuga CT juhatuse esimees Sergei Artjomov.

«Konteinerite ümberlaadimise kasv esimeses kvartalis on põhjustatud peamiselt sisetarbimise kasvust Eestis ja Venemaa lääneosas, samuti Eesti eksportööride stabiilsetest tegevustulemustest.»

Artjomovi sõnul saadeti käesoleva aasta 6 kuu jooksul Eestist konteinerites kaupu ekspordiks 5,6 protsenti rohkem kui 2010. aastal.

Muuga CT kiiresti arenevaks eraldi tegevussuunaks on konteinerrongide koostamise projekt idasuunal. Praegu väljub konteinerrong Muuga-Moskva terminali juurdesõiduteedelt kolm korda nädalas ja selle populaarsus kasvab pidevalt. «Kõigest käesoleva aasta kuue kuuga oli raudtee konteinerivedude kasv 63 protsenti!»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles