Tere hakkab piima ostma ELi keskmise hinnaga

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ASi Tere piim.
ASi Tere piim. Foto: Priit Simson

Tere AS ja Halinga OÜ sõlmisid pikaajalise lepingu, mille alusel reguleerib tööstuse poolt tootjale makstavat piimahinda Euroopa Liidu kaalutud keskmine hind.


Tere ja Halinga teatel on tegemist esimese ja seni ainulaadse lepinguga Balti riikides. Tere juhataja asetäitja Ülo Kivise sõnul on alanud läbirääkimised veel paari tootjaga sarnaste lepingute sõlmimiseks.

«Kui lähtume Euroopa Liidu keskmisest, siis meie piirkonnas aegajalt kerkivad anomaaliad ei pääse nüüdsest põllumeeste rahakoti kallale,» märkis Kivine.

Halinga juhi Raul Peetsoni sõnul on ettevõtted koostööd teinud juba alates 1996 aastast. «Meil on pikk koostöökogemus ja oleme näinud väga erinevaid aegu nii Eesti piimandussektoris, kui regionaalses toiduainetööstuses laiemalt. Tänaseks oleme jõudnud selgele arusaamisele, et sõlmitud leping on poolte jaoks parim lahendus ja ei ole mõistlik raisata ressurssi pidevatele hinnaläbirääkimistele, mida seni oleme teinud. Euroopa piimahind ja selle kujunemismehhanism on rohkem prognoositav,» rääkis ta.

Peetson ütles, et praegu on piima keskmine kokkuostuhind Euroopas umbes sama kui Eestis 0,33-0,34 eurot liitri kohta. Terega sõlmitud lepingu testperiood on tema sõnul 2 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles