Uuring: tudengite keskmine palgasoov on 911 eurot kuus

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto illustratiivne
Foto illustratiivne Foto: Postimees/Scanpix

Tööandja maine uuring näitab, et kõige rohkem on üliõpilased huvitatud töötamisest Estonian Airis, Skype’is ja Microsoftis, soovides teenida kuus keskmiselt 911 eurot.

Tööandja brändingu agentuuri Instar EBC mais üliõpilaste hulgas tehtud tööandja maine uuring näitab, Estonian Airis töötamisest oli huvitatud 66,1 protsenti vastanutest, teatas ettevõte Postimees.ee´le.

Vastanutest 63 protsenti eelistab töötada erasektoris, 34 protsenti avalikus sektoris ja 2,9 protsenti kolmandas sektoris.

Uuringus paluti noortel väljendada oma karjääriootusi, kust selgus, et tudengid peavad kõige olulisemaks arenemist tunnustatud spetsialistiks. Viie aasta perspektiivis peavad tudengid väga oluliseks arenemist tunnustatud spetsialistiks (71,6 protsenti), teadmiste ja kogemuste omandamist ettevõtte teistes valdkondades (37 protsenti) ja töökogemuse omandamist välismaal (21,2 protsenti).

«Tulemused näitavad, et noorte jaoks on karjääri planeerimisel kõige olulisem arenemine professionaaliks. Töökoha valikul peavad noored kõige olulisemateks kriteeriumiteks töö sisu, häid suhteid töökaaslastega ja ka ettevõtte töötajate võrdset ja ausat kohtlemist,» märkis Instar EBC nooremkonsultant Triin Ahlberg.

Uuringust selgus, et 56,4 protsenti tudengitest töötab õpingute kõrvalt. Nende netopalgasoovi küsimisel leiti, et töötavate tudengite keskmine töötasu soov on 911 eurot kuus.

Instar EBC viis mais läbi aasta tööandja maine uuringu 19 kõrgkooli tudengite hulgas. Uuringus osales 2000 üliõpilast majanduse, infotehnoloogia, ehituse, humanitaarteaduste, inseneri, logistika ja teistelt bakalaureuse-, magistri- ja doktoriõppe erialadelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles