Ida-Viru kommunaalkuninga firmad said süüdistuse suures maksupettuses (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Viru ringkonnaprokuratuur esitas süüdistuse suures maksupettuses poliitik Nikolai Ossipenko ettevõtetele Uikala Prügila, Ekovir ja N & V, süüdistuse said ka firmade endised juhid.

Süüdistused esitati peale firmade Janek Stankevitšile, Leonid Hokkonenile, Stanislav Matišnetsile ja Vladimir Tužilkinile, vahendab Äripäev venekeelset ERRi uudisteportaali.

Kõik said süüdistuse paragrahvi järgi, mis puudutab ulatuslikku maksudest kõrvalehoidmist. Süüdistuse põhjal esitati maksuametile neli aastat tagasi jaanuarist kuni detsembrini valeandmeid, mistõttu jäi riigil saamata rohkem kui pool miljonit eurot käibemaksu.

Äripäev kirjutas eelmisel aastal, et Ida-Viru kommunaalkuningast Ossipenko pääses volikokku ning tema ärid toimetasid aastaid tagasi ülivõimsa rentaablusega peaasjalikult korrumpeerunud Kohtla-Järve linnavalitsuse toel.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles