17 miljoniga saab Lääne-Virumaal asuva mõisa omanikuks

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Soov.ee

Kuulutusteportaalis

Soov Kinnisvara

pakutakse 16,995 miljoniga müüa Lääne-Virumaal Viru-Nigula vallas asuvat Malla mõisa.


Aastail 1219-1220 Taani hindamisraamatu Eestimaa nimistus esmamainitud Malla mõis asub Lääne-Virumaa kirdepoolses osas 497 300 ruutmeetri suurusel krundil.

Lisaks unikaalsele ja ilmekale kolmekordse torniga peahoonele kuuluvad kuulutuse kohaselt kompleksi külalistemaja, elamu, ladu/majandushoone, kelder ning mitmed renoveerimist vajavad abihooned.

Merevaatega mõisa peahoonel on kolm põhikorrust, täiskelder ning katuseakendega pööningukorrus. Hoone ehitusalune pind on 1141m², mis eeldatavalt annab kolme põhikorruse kogupinnaks umbes 2000m². Esimese kahe põhikorruse konstruktsioonid on kivist ja kolmas korrus on ehitatud palgist.

Mõisamajale on paigaldatud uus kivikatus ning vihmaveesüsteemid, samuti on välja vahetatud parempoolse tiiva aknad ning renoveeritud selle osa vaheseinad, laed ja põrandad. Paigaldatud on ka elektrijuhtmestik ning vee- ja kanalisatsioonitorustik.

Mõisahoone vasakpoolses osas on uuendatud põhi- ja kandekonstruktsioonid, kuid korrastamist vajavad põrandad ja laed.

Peahoonest lääne pool paikneb kolm täielikult renoveeritud ehitist: elamu, külalistemaja (endine laut) ning ladu/personalimaja (endine tõllakuur).

Nimetatud hoonetel on kaasaegne ühine vesipõrandaküttel põhinev keskküttesüsteem (vedel- ja tahkeküttekatlad).

Kapitaalremondi läbi teinud tänase mõisahärra elumajal on säilitatud vaid endine palkosa.

Vaata kuulutust ja pilte siit.

Tarbija24.ee avaldab huvitavamaid leide kuulutusteportaalist Soov Kinnisvara.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles