Diplomaat: eurotsooni ministrid eraldavad Kreekale uue osamakse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka
Kreeka Foto: SCANPIX

Eurotsooni rahandusministrid on jõudnud põhimõttelisele kokkuleppele, et eraldavad laupäevasel telekonverentsil Kreekale mullu eraldatud päästepaketi järgmise, 12 miljardi euro suuruse osamakse, ütles EL-i diplomaat.

Kreekal on kiiresti vaja uut osamakset juuli keskpaigaks laenude teenindamiseks. Samas pole ministrid teinud piisavalt edusamme, et jõuda nädalavahetusel kokkuleppele veel ühe päästepaketi küsimuses, lisas allikas.

Eurotsooni rahandusministrite kohtumine, mis pidi pühapäeval Brüsselis toimuma, tõsteti laupäevale, ütlesid reedel EL-i allikad ja diplomaadid.

Kreeka parlament kiitis sel nädalal heaks peaminister Georgios Papandreou valitsuse uue kokkuhoiuplaani. See näeb ette Euroopa Liidu (EL) ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) teise päästepaketi tingimusena viieks aastaks ette kärpeid, maksutõusu ja riigivara müüki. Papandreoul on plaanis kärpida 2015. aastani valitsuskulutusi 28,4 miljardi euro võrra ja teenida erastamiselt kuni 50 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles