Veeteede amet tühistas Pärnu lahel kalapüügikeelu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu lahe eripiirkond.
Pärnu lahe eripiirkond. Foto: Veeteede amet

Veeteede amet muutis Pärnus kehtestatud veeala eripiirkonna tingimusi, mille järgi võib lahe teatud piirkonnas küll kala püüda, aga ei tohi segada purjetajaid.

Veeteede amet muudab Pärnus veeala ohutumaks kasutamiseks erinevate huvigruppide vahel kehtestatud eripiirkonna tingimusi, teatas ameti pressiesindaja.

Kui varem olid need seotud kalapüügiga, siis nüüd on märgitud ajavahemikel – 1. juulist kuni 1. septembrini – keelatud takistada või ohustada spordialaliidu poolt vastavalt märgistatud võistlusspordiks ja treeninguteks kasutatavate veesõidukite liiklemist. Eripiirkondade koordinaadid jäävad samaks.

Pärnu maavalitsus korraldab eripiirkondades läbiviidavate treeningute ja võistlussõitude ajakava avalikustamise. Uued tingimused Pärnu eripiirkonna kohta hakkavad kehtima 1. juulist 2011. Veeteede ameti 2. juuni käskkiri eripiirkonna määramise kohta tunnistatakse kehtetuks.

Veeteede amet kehtestas 2. juunil 2011 Pärnu maavanema taotluse alusel veeala ohutumaks kasutamiseks erinevate huvigruppide vahel eripiirkonna, kuid see leidis harrastuskalapüüdjates vastuseisu. Varasemalt oli maavalitsus kutseliste kalurite, purjetajate ning ametkondadega saavutanud kokkuleppe Pärnu lahele purjespordiala määramiseks koos tähtajaliste kalapüüniste paigaldamise piirangutega juulist kuni septembri keskpaigani.

Seoses segadusega kehtestatud eripiirkonna ümber kutsus veeteede amet 30. juunil 2011 kokku ümarlaua, et veel kord ära kuulata kõik Pärnu eripiirkonna määramisega seotud huvigrupid ja analüüsida kehtestatud piirangute mõju. Harrastuskalurite ettepanekule lubada eripiirkonnas õngpüüniste, välja arvatud õngejada kasutamine, olid vastu kalurite esindajad.

Samas koosolekul räägitu kinnitas, et eripiirkond loob võimaluse antud veeala kõige ohutumalt ja paremini kasutada ning on kompromiss kõigi huvigruppide vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles