Kreeklaste kummalisi hüvesid hakatakse kärpima

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Kreeklastel tuleb riigi parlamendi poolt heaks kiidetud kasinuspaketi tõttu hüvasti jätta mitmete kummaliste boonuste ja hüvedega, vahendab Iltalehti.


Hüvede kärpimisega tehti Kreekas algust juba eelmisel aastal, mil näiteks avaliku sektori teenistujad jäid ilma nn 14. kuupalgast.

Nüüd ootavad kreeklasi ees uued käärid.

1. Kreeka valitsusele kuuluva raudteefirma OSE vedurijuhtidel, kelle teenistus ulatub mõnel juhul 7000 euroni kuus, tuleb hüvasti jätta 420 eurose kuutasuga, mis on ette nähtud kätepesu eest.

Lisaks saavad vedurijuhid preemiat iga läbitud kilomeetri eest ning nende vaba päeva pikkus on 24 tunni asemel 28 tundi.

2. Ministeeriumite kullerid saavad iga kuu 290 euro suuruse lisatasu dokumentide kandmise eest.

3. Paljude Kreeka ametiasutuste töötajaile on seni makstud lisatasu selle eest, kui nad oskavad kasutada koopiamasinat või arvutit.

4. Ateena transpordiameti bussijuhtide tööaja hulka on arvestatud ka aeg, mis kulub töötajal kodust tööle ja töölt koju jõudmiseks. Lisaks saavad bussijuhid 320 eurot kuus lisatasu selle eest, kui jõuavad tööle õigeks ajaks.

5. Advokaadid saavad boonust kohtuasjade kiire lahendamise eest.

6. Kreeka kultuuriministeeriumi ametnikel on olnud siiani võimalus osta rõivaid ministeeriumi poolt ette nähtud nn rõivahüvitise eest.

7. Dimokritose tuumauuringute keskuse töötajaile on makstud siiani nn radioaktiivsustasu.

8. Kreeka armee eriüksustele on seni makstud sukeldumispreemiat ja nn ohutasu.

9. Riikliku IKA kindlustusfondi hambaarstid on kasseerinud endale transpordihüvitisi, kuigi pole käinud patsiente ravimas väljaspool oma vastuvõttu.

10. Riigiametnikud on saanud seni preemiat selle eest, kui saabuvad tööle enam-vähem õigeks ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles