Vaata, millised on EMT, Elisa ja Tele2 m-interneti kiirused

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tehnilise järelevalve amet (TJA) viis juunis läbi mobiilse internetiteenuse andmesidekiiruste mõõtmised, mille käigus mõõdeti EMT, Elisa ja Tele2 poolt pakutavaid teenuseid kokku 103 punktis üle Eesti.


TJA teatel ei anna mõõtmised ülevaadet EMT, Elisa ja Tele2 poolt pakutavate andmesideteenuste protsentuaalse katvuse kohta, vaid näitavad teenuste kättesaadavust ja kiirust konkreetsetes mõõtepunktides.

Mõõtmistulemused näitavad, et peaaegu kõikides mõõtepunktides on mobiilse interneti leviala olemas, kuid andmesidekiirused asukohtade ja teenusepakkujate lõikes on küllaltki erinevad.

Keskmiseks summaarseks allalaadimiskiiruseks mõõdeti EMT-l 2611 kilobitti sekundis (kbit/s), Elisal 2974 kbit/s ja Tele2-l 2092 kbit/s.

Keskmiseks summaarseks üleslaadimiskiiruseks mõõdeti EMT-l 692 kbit/s, Elisal 556 kbit/s ja Tele2-l 468 kbit/s.

Teenus puudus EMT-l ühes ning Elisal ja Tele2-l  kuues mõõtepunktis. EMT võrgus saavutati allalaadimiskiirus üle 1000 kbit/s 90 protsendil mõõtepunktides, Elisal oli vastav näitaja 65 ja Tele2-l 80 protsenti.

TJA teatas, et kuna mobiilse internetiteenuse andmesidekiirused on sõltuvalt asukohast ja teenusepakkujast erinevad, tasub enne teenusega liitumist kindlasti kontrollida, kas teenus on enim kasutatavates kohtades kättesaadav ja selle kvaliteet rahuldav.

Selleks on kliendil õigus küsida sideettevõtjalt teenuse tasuta proovimist.

TJA teostab mobiilse internetiteenuse andmesidekiiruse mõõtmisi üks kord aastas. Mõõtmiste eesmärgiks on tavatarbija jaoks välja selgitada tegelikud internetiteenuse andmesidekiirused.

Detailsemad andmed mõõtmistulemuste kohta on avaldatud TJA koduleheküljel. Graafiku üleslaadimiskiirustega leiab siit ning allalaadimiskiirustega siit.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles