Miljon eurot tulumaksu on veel maksuametile tagastamata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miljon eurot tulumaksu on veel maksuametile tagastamata
Miljon eurot tulumaksu on veel maksuametile tagastamata Foto: SCANPIX

Reedel, 1. juulil on füüsilise isiku tulumaksu tagastamise ja juurdemaksmise tähtaeg, tänase seisuga on laekumata veel 1 miljon eurot neilt maksumaksjatelt, kes peavad maksu- ja tolliametile tulumaksu tagastama.

Kokku kuulub 2010. aasta tuludeklaratsioonide alusel juurdemaksmisele 19,4 miljonit eurot tulumaksu.

Nendele maksumaksjatele, kelle maksu- ja tolliameti ettemaksukontol ei ole piisavalt vahendeid, et täita 1. juulil saabuvat maksukohustust, ja kelle e-posti aadress on ametile teada, saadab amet e-kirja teel vastava meeldetuletuse.

Maksu- ja tolliameti teeninduskorralduse osakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul on igal aastal inimesi, kes jätavad tulumaksu õigel ajal tasumata.

«Maksumaksjatel, kes oma kohustust õigel ajal ei täida, tuleb hilisema maksmise korral tasuda ka intresse. Intressimäär on seejuures väga kõrge – ligi 22 protsenti aastas. Inimestel, kes teavad, et neil on raskusi tulumaksukohustuse õigeaegse täitmisega, soovitame kindlasti pöörduda kohalikku maksu- ja tolliameti teeninduskeskusesse ning sõlmida kokkulepe tulumaksu tasumise ajatamises. Sellisel juhul on võimalik taotleda ka intressimäära vähendamist poole võrra,» sõnas Udde..

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles