Greenpeace kritiseerib Volkswagenit autotootja hittreklaami ümbertegemisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greenpeace aktivistid nõavad süsihappegaaside vähendamist.
Greenpeace aktivistid nõavad süsihappegaaside vähendamist. Foto: SCANPIX

Ülemaailmne ja kodanikualagatusel põhinev keskkonnakaitseorganisatsioon Greenpeace paneb pahaks Volkswageni hoiakuid kasvuhoonegaaside asjus.

Nimelt tegelevat autotootja palgatud lobistid sellega, et nõrgendada Euroopa Liidu püüdlusi kasvuhoonegaaside atmosfääri paiskamise vähendamiseks, kirjutab marmai.fi.

Greenpeace`i Rootsi haru on neil asjaoludel valmistanud Volkswageni hittreklaamist «Force» paroodilises võtmes versiooni, milles erinevalt originaali ühest lapsest liigub ringi palju lapsi Star Warsi tegelaste kostüümides.

Klipis ligineb Maale autotootja logoga õhulaev, millel on planeedi suhtes mürgised kavatsused. Volkswageni reklaamist tuntud poissi ümbritsevad teised lapsed valgusmõõgad käes.

Lisaks on Greenpeace avanud veebisaidi vwdarkside.com, kus kutsub Volkswagenit ära pöörduma «pimedalt poolelt».

Vaata allpool Volkswageni ja Greenpeace`i reklaame. Greenpeace`i reklaami lõpus olevaid rootsikeelsed laused kõlavad vabas tõlkes: «VW ohustab meie planeeti töötades vastu süsinikdioksiidi saaste vähendamisele. Liitu mässajatega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles