AS Tavid: meil on 420 kilo kulda ja mõned tonnid hõbedat

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldmündid.
Kuldmündid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tavid/Tavex kontsern teatas täna, et ettevõttel on märkimisväärsed kulla- ja hõbedavarud.


«Kui 2009. aastal teenisime suure osa tulust finantsturgudelt, uskudes Eesti krooni, siis seoses euro saabumise ootusega kadus selline spekulatiivne võimalus,» kommenteeris ettevõtte juhatuse esimees Kuno Rääk.

Terma sõnul jaotusid ettevõtte tulud suhteliselt võrdselt kolme peamise teenuse vahelmaksevahendus, kulla ost-müük ja valuutavahetus.

«Hoidsime märkimisväärset osa oma varadest füüsilises kullas, mis mõjutas oluliselt meie kasumit positiivses suunas. Usume jätkuvalt kulla hinna tõusu ja hoiame ka järgnevatel perioodidel suurt osa varadest kullas. Hetkel on meil kulda 420 kilogrammi, lisaks mõned tonnid hõbedat,» lisas Rääk.

Möödunud aasta olulisemaks sündmuseks nimetas Rääk ettevõtte laienemist. Tavid/Tavex grupp avas 2010. aastal väljaspool Eestit neli uut kontorit.

Uue riigina lisandus Taani, kus tänaseks on avatud kontor Kopenhaageni südalinnas.

2010. aastal hakkas AS Tavid tegelema ehtekulla kokkuostuga, mis käivitus ootuspäraselt. Bulgaarias on ettevõte  viimastel riigi poolt korraldatud oksjonitel edukalt kulda kokku ostnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles