Siseteabe väärkasutamine tõi Starmani nõukogu liikmele karistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starmani reklaam.
Starmani reklaam. Foto: Marina Pushkar

Harju maakohus mõistis ASi Starman nõukogu liikme Indrek Kuivalliku ja tema firma OÜ Polaris Invest esmaspäeval süüdi siseteabe väärkasutamises ning määras mõlemale rahalise karistuse.

Kohus määras Kuivallikule 500 päevamäära ehk 8595 euro suuruse rahalise karistuse, Polaris Investil tuleb aga juriidilise isikuna kanda 31 955 euro suurune rahaline karistus. Lisaks konfiskeeris kohus kuriteoga teenitud tulu, nõude tagamiseks on arestitud 33 623 eurot. Mõlemal süüalusel tuleb tasuda teise astme kuriteo sooritamise eest riigi tuludesse 417 eurot sundraha.

Mai lõpus toimunud kohtuvaidluste käigus nõudis prokurör Kuivallikule 8595 euro suurust rahalist karistust, Polaris Investile aga 67 247 euro suurust rahalist karistust. Kohtualuste kaitsjad palusid kohtul mõista süüdistatavad õigeks.

17. mail alanud protsessil kinnitas Kuivallik (45) kohtule, et süüdistus on talle küll arusaadav, kuid ta ei tunnista end siseteabe väärkasutamises süüdi. Sama väitis ka juriidilise isikuna süüdistuse saanud OÜ Polaris Invest.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistab Kuivallikut selles, et ta omas siseteavet ASi Starman aktsia ülevõtmispakkumise fakti ja aktsia hinna kohta enne, kui see oli saanud avalikuks informatsiooniks, ja teostas seda teavet vallates 2008. aasta novembrist detsembrini OÜ Polaris Invest nimelt aktsia ostu-müügitehinguid. Sellisel viisil teenis süüdistatav kasumit üle 520 000 krooni. Nimelt oli OÜ Polaris Invest kuni 2008. aasta 29. detsembrini Starmani suuraktsionär. Polaris Invest sai süüdistuse siseteabe väärkasutamises juriidilise isikuna.

Siseteabe väärkasutamise eest näeb seadus karistusena ette rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse. Kui sama teo on pannud toime juriidiline isik, siis näeb seadus ette rahalise karistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles