Nokia likvideerib Soomes 1400 töökohta

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia peahoone Espoos Keilaniemis.
Nokia peahoone Espoos Keilaniemis. Foto: SCANPIX

Mobiiltelefonide tootja Nokia jõudis ametiühingutega kokkuleppele töökohtade vähendamises ja vastavalt sellele kaob Soomest 1400 töökohta.

Töökohtade kadumist erinevates üksustes pole veel paika pandud, vahendas Helsingin Sanomat Online.

Esimesed läbirääkimised personali vähendamisest puudutasid Symbiani ja Meego tootearendusega ning põhitelefonide tootmisega seotud üksusi. Mõnes Nokia organisatsioonis on läbirääkimised pooleli või alles algamas.

Läbirääkimistel on arutatud koondamiste põhjendatust ja graafikut. Lisaks ka toetusabinõusid, mida Nokia pakub inimestele, kelle tööülesanded saavad otsa.

Nokia eesmärgiks on teatada inimestele nende praeguste tööülesannete jätkumisest või lõppemisest juuli alguseks.

Nokia Soome personalijuht Ville Valtonen rõhutas, et kuna nõupidamiste protsess on pooleli, siis ei saa avalikustada töökohtade kadumist üksuste kaupa.

Firma kavatseb saada töökohtade vähendamisega ühele poole 2012. aasta lõpuks. Soovijad võivad jääda firma palgalehele 2011. aasta lõpuni ka siis, kui tööülesanded enne ära lõppevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles