Riik ei pääse kahjumlikust Saku suurhallist

Kaur Paves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku Suurhall
Saku Suurhall Foto: Toomas Huik

Riik soovib loobuda osalusest Saku suurhalli omanikeringis, paraku pole pidevalt kahjumit tootva ettevõtte puhul selleks lootust.


«Tõsi on see, et Saku suurhall on olnud valmimisest alates kahjumis. Rahandusministeerium on seisukohal, et riigil puudub avalikust huvist lähtuv vajadus osaluse säilitamiseks, kuid lähtuvalt äriühingu majandusolukorrast ning teiste omanike huvipuudusest pole hetkel reaalset osaluse müügivõimalust,» ütles ERR Uudistele rahandusministeeriumi riigivara osakonna analüütik Maris Viire.

Saku suurhalli viimasel üldkoosolekul 20. mail oli päevakorras ka aktsiakapitali vähendamine. «Seda punkti polnud siiski koosolekul võimalik arutada, kuna põhikirja muudatust ei kinnitatud ning seega polnud võimalik otsustada ka aktsiakapitali vähendamist,» märkis Viire.

Riigile kuulub 15,5 protsenti suurhalli haldava AS-i Rocca al Mare Suurhalli aktsiatest. Teisteks omanikeks on Marcel Vichmanni juhitav osaühing Pivotal (68,6 protsenti) ja Tallinna linn (15,8 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles