Rüütel: mänguautomaate tänavatele pole vaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasiino
Kasiino Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Hasartmängukorraldajate liit on vastu majandusministri Juhan Partsi ideele, mis lubaks väiksemate panustega mänguautomaate maismaale, näiteks kaubanduskeskustesse.

«Ei tasu teha viga, mis on Soomes tehtud, et tekivad B-kategooria automaadid, mis oleksid kaubanduskeskustes ja sõna otseses mõttes tänavatel,» ütles Rüütel.

Nimelt on advokaadid välja pakkunud, et laevadel võiksid olla väiksemate panustega nn mänguautomaatideks kvalifitseeritud automaadid, et laevad ei peaks kontrollima hasartmängusõltlasi, nagu seda teevad kasiinod.

Selle mõtte poolt on ka majandusminister Juhan Parts, kes kirjas rahandusministeeriumile avaldab arvamust, et kui juba laevadele väikeste panustega automaate lubatakse, võiksid need olla ka maismaal.

Küsimusele, kas erialaliit ei karda lihtsalt seda, et inimesed jätavad kasiinosse minemata ja nende kukrut täitmata, otsustades kaubanduskeskuste automaatide kasuks, vastas Rüütel: «Öeldakse, et süües kasvab isu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles