City of London: Brexiti kava on kõva hoop finantssektorile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia peaminister Theresa May.
Suurbritannia peaminister Theresa May. Foto: POOL / REUTERS

Ühendkuningriigi (UK) valitsuse kava Euroopa Liidust (EL) lahkumiseks on "kõva hoop" Londoni üliolulise finantssektori pihta ja kahjustab töökohti, märkis City of London esindaja neljapäeval.

«Täna avalikustatud Brexiti kava on kõva hoop UK finantssektori ja sellega seotud sektorite pihta,» ütles City of London Corporationi poliitvaldkonna esimees Catherine McGuinness.

«Nõrgenevate sidemete korral Euroopaga ei suuda finantssektor ja sellega seotud teenindussektor hõivata nii palju töölisi, toota maksutulu ega toetada majanduskasvu riigis laiemalt,» lisas ta.

UK valitsuse kavadokumendi kohaselt hallatakse riigis ligi 1,58 miljardi euro väärtuses Euroopa klientide varasid ning valdav osa Euroopasuunalistest finants-, pangandus- ja kindlustusteenustest käib just läbi City.

Brexiti kava kohaselt kaotaks City pärast UK EL-ist lahkumist senise õiguse tegutseda vabalt kogu EL-i turul.

Samas viidatakse kavas erilistele kahepoolsetele kokkulepetele, nagu need on EL-il olemas Wall Streeti, Jaapani ja Hiinaga, mis võimaldavad nõuete täitmise korral finantsettevõtetel ligipääsu EL-i ühisturule. Sellist «hübriidlahendust" asub UK valitsus kava kohaselt otsima.

Briti valitsus avaldas neljapäeval kava tulevikusidemetest Euroopa Liiduga pärast Brexitit. Kavas kutsutakse looma vabakaubandusala ja «ühist reeglite raamatut» Euroopa Liiduga kaupade vallas.

Kava avaldamisele eelnevalt lahkus valitsusest mitu ministrit. Peaminister Theresa May erakonna käremeelseimad Brexiti pooldajad on kavas sätestatu pärast May peale pahased, sest nende hinnangul jääks kava teostumisel riik EL-iga liiga seotuks.

City of London on Londonis asuv eriõigusega linnaosa ja finantskeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles