Arco Vara juht: tänased tööletulijad tahavad rohkem palka saada

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arco Vara juhatuse liige Lembit Tampere.
Arco Vara juhatuse liige Lembit Tampere. Foto: Raigo Pajula.

Kinnisvarafirma Arco Vara juhatuse liikme Lembit Tampere sõnul üldist palgatõusu ettevõttes tänavu ei tule, ent töötajate vahetumine võib palgakulusid siiski suurendada, sest inimeste ootused on tõusnud.

«Täna tulijad tahavad rohkem saada kui need, kes aasta-kaks tagasi tulid,» sõnas Tampere. «Mingi tõus kindlasti tuleb alla neelata.»

«Kardan, et ka tulemustasud tõusevad, sest tulemused paranevad,» lisas Tampere. «Projektijuht tahab projekti eduka lõppemise korral ikka tulemustasu saada.»

Ka pikemas plaanis rõhutas Tampere, et üleüldist palgakasvu ei plaani Eesti ettevõtted seni, kui tööpuudus püsib kõrgel. Mingil määral koormuste ja tööaegade suurenemine Tampere sõnul palgakulu siiski kasvatavad.

Eesti Pank prognoosis selleks aastaks palgafondi kasvu töötaja kohta 3,2 protsenti ning järgmiseks aastaks 6,1 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles