Ekspert: tulevikus on internetti pääsemiseks passi vaja

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eugene Kaspersky ja Venemaa president Dmitri Medvedjev Kaspersky Labsi kontoris.
Eugene Kaspersky ja Venemaa president Dmitri Medvedjev Kaspersky Labsi kontoris. Foto: SCANPIX

Tulevikus on internetti pääsemiseks vaja digitaalset passi, arvab Vene arvutiviiruste ekspert Eugene Kaspersky.


«Ei ole võimalik kõrvaldada küberkuritegevust, nagu pole võimalik kõrvaldada jalgpallihuligaansust ilma jalgpalli või inimesi ära keelamata,» rääkis viirusetõrje tarkvara tootja Kaspersky Labs juht Brüsseli lobigrupi Business Software Alliance korraldatud küberjulgeoleku konverentsil, vahendab EUobserver.

«Kuritegevus on integreeritud kübermaailma nii nagu ka  reaalsesse maailma,» tõdes Kaspersky. Seetõttu luuakse tulevikus tema arvates üleilmne internetipolitsei ja internetti pääsemiseks hakkab vaja minema passi, mida saab tühistada, kui selle omanik veebis kuritahtlikult käitub.

Mitu teist eksperti pidas Kaspersky ideid siiski liiga lihtsakoelisteks. «Ei ole kahtlust, et internetijulgeolek peab põhineva rahvusvahelisel koostööl seaduste jõustamise osas. Kuid oleksin väga ettevaatlik passi küsimisel internetti pääsemiseks,» ütles ütles Chris Gow USA ettevõttest Cisco Systems. «Kasvav identifitseerimine riivab privaatsust, mis on üks ELi põhiprintsiipe.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles