Arrak: Lõuna-Euroopasse raha toppimine on täielik mõttetus

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Arrak
Andres Arrak Foto: Peeter Langovits

Majandusteadlase Andres Arraku hinnangul on valitsuse otsus Euroopa stabiilsusmehhanismi asutamislepingu eelnõu heaks kiita vale ning valitsus püüab käiguga hoida paipoisi mainet.

«Oleme just saanud parima rahanduspoliitika auhinna rinda ja kuidas me nüüd seda Euroopa paipoisi renomeed hakkame rikkuma?» ironiseeris Arrak. Tema väitel poliitika tagatubades eelnõu vastaseid jagub, ent valitsuses domineerib hirm mitte häält tõsta.

«Lõuna-Euroopasse raha toppimine on täielik mõttetus, kuni need riigid ei ole reforminud mitte ainult majandust, vaid kogu ühiskonda,» sõnas Arrak.

Samas oleks Eestil Arraku hinnangul šanss laenude jagamise vastaste jõududega Euroopas seljad kokku panna. Potentsiaalsete partneritena tõi ta välja Soome ja Sloveenia. «Üha rohkem süveneb vahe praeguse Põhja-Euroopa ja Lõuna-Euroopa vahel ja neid põhjaeurooplasi, kes ütlevad, et lõunaeurooplastele, kes niikuinii reeglitest kinni ei pea, ei ole mõtet raha anda, on,» ütles Arrak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles