Ehitajate puudus süveneb (6)

Karel Kranich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitaja.
Ehitaja. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ehitusettevõtted väidavad pea ühest suust, et tööjõupuudus on suur probleem. Lahendusena nähakse nii võõrtööjõu sissetoomist kui ka senisest tõhusama erialase haridussüsteemi loomist.

ASi Seve Ehituse tegevjuht ja juhatuse esimees Vello Enniste ütles Äripäeva teemaveebile ehitusuudised.ee, et tööjõupuudus on ehitusalal suur probleem, millele lahendusi võib otsida mitmel eri moel. «Kui muud üle ei jää, siis kas või võõrtööjõud odavama otsa tööde tegemiseks,» leiab ta.

OÜ Mapri Ehitus tegevjuhi Tarmo Roosi sõnul on tööjõulise elanikkonna arv Eestis piiratud ning see pole hetkel ka kasvavas trendis. Seetõttu tasub rõhku panna töö efektiivsuse tõstmisele läbi tegevuste ja protsesside automatiseerimise ning kaasaegsete tehnoloogiliste seadmete ja tarkvara kasutamise.Ta lisas, et ehitussektori vajadusi arvestades on vajalik importida oskustöölisi, mitte kõrgharidusega spetsialiste.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles