Ülikoolidesse kandideerijatel on viimane aeg endale eriala valida

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Ronalds Stikans / PantherMedia / Ronalds Stikans

Sel nädalal avalikustavad Eesti suuremad ülikoolid uute tudengite nimekirjad ning nüüd on sisseastujatel aeg kinnitada oma õppima asumine.

Õppima asumise kinnitamine toimub ülikoolides sisseastumise infosüsteemi sais.ee kaudu.

Sel suvel esitati Tallinna Tehnikaülikoolile Eestist ja välismaalt kokku 6547 kvalifitseeruvat sisseastumisavaldust, neist 4587 esimesse astmesse, 1894 magistriõppesse ning 66 doktoriõppesse.

Tartu Ülikoolis esitati kõrghariduse esimesse astmesse 8139 avaldust, magistriõppes edasiõppimiseks 3527 avaldust ja doktoriõppesse astumiseks 396 avaldust.

Tehnikaülikoolis on sisseastujate hulgas jätkuvalt populaarsed klassikalised valdkonnad: IT-sse esitati ligi 1700 avaldust, pisut enam insenerierialadele ning 2000 Eesti vanimasse majandusteaduskonda. Kõige populaarsemateks erialadeks on sel aastal inseneerias ehitiste projekteerimine ja ehitusjuhtimine, IT-s informaatika, majandusteaduskonnas ärinduse eriala, loodusteadustes rakenduskeemia, toidu- ja geenitehnoloogia eriala.

Tartu Ülikooli Arstiteaduse õppekavale esitati 634 avaldust, järgnevad informaatika (497 avaldust) ja õigusteadus Tartus (350 avaldust). Magistriõppes õppimiseks esitati enim avaldusi kolmele IT-õppekavale: eestikeelse õppekava infotehnoloogia mitteinformaatikutele alusel õppimiseks 330 avaldust, tarkvaratehnika õppekava alusel õppimiseks 273 avaldust ja ingliskeelse informaatika õppekava alusel õppimiseks 210 avaldust. Doktoriõppes esitati enim avaldusi majandusteaduse õppekava alusel õppimiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles