HINNAVÕRDLUS turuletid lookas kodumaisest, kukeseene hind odavam kui mullu

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kukeseened Nõmme turul.
Kukeseened Nõmme turul. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kätte on jõudnud suve kõige kuumem periood – kas just õhutemperatuuri mõttes, kuid kahtlemata turusaaduste valdkonnas. Turuletid on pungil kodumaisest kaubast alustades maasikatest lõpetades porganditega.

Kui varem on soodsate hindadega hiilanud just keskturg ning Balti jaama turg on pidanud pigem järele sörkima, siis juulikuus on keskturu müüjad hindu kergitanud ja soodsamailt saab kaupa hoopis Balti jaamast.

Nõmme turg suudab teiste turgudega võistelda vaid kurgi ja arbuusi soodsamas hinnas, teised saadused on kas samas hinnaklassis või kallimad.

Kodumaiste saaduste armastajad võivad rõõmustada, sest Eesti maasika ja kurgi kõrvale on jõudnud ka kartul, kaalikas, peet, hernes ja hulk teisi tooteid. Balti jaama ja Nõmme turult on võimalik osta ka murakaid.

Kui eelmine aasta maksis juuli alguses kukeseene kilo 20 eurot, siis praegu saab näiteks keskturult kilo kukeseeni kätte 13 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles