Kohtla-Järve prügivedaja ähvardab kahekordse hinnatõusuga

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikonteiner. Pilt on illustratiivne.
Prügikonteiner. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Kaks aastat tagasi Kohtla-Järve jäätmeveohanke konkurentidest märgatavalt madalama hinnaga võitnud OÜ Ekovir küsib nüüd linnalt luba tõsta teenustasu lausa 82,1 protsenti ehk peaaegu kaks korda.

Ekovir asus jõuliselt prügiveo hinna tõstmist taotlema poolteist aastat tagasi. Jõhvis sooviti hinda tõsta 75,9 protsenti (pärast pikki vaidlusi saavutati oma tahtmine, küll kahes jaos tõstmisega), kirjutab Põhjarannik.

Kohtla vallas küsiti 40 protsendilist hinnatõusu (saadi 10 protsenti) ja Toilas koguni 99,1 protsendilist (saadi 45 protsenti + lepingu pikendamine aasta võrra).

Jõhvi korteriühistute esindajad viitasid hinna üle vaidlemise käigus korduvalt Kohtla-Järve madalatele prügiveohindadele − kuidas sai Ekovir vähem kui aasta varem seal nii madala pakkumise teha, kui Jõhvi niigi kõrgemad hinnad neil majandada ei võimalda.

Aasta hiljem ei saa Ekovir ka Kohtla-Järvel enam teenuse seniste hindadega hakkama. Vahetult pärast jaanipäeva Kohtla-Järve linnavalitsusele saadetud kirjas  taotleb Ekovir ühe kuupmeetri segaolmejäätmete teenustasu suurendamist praeguselt 2,43 eurolt 4,43 euroni.

Loe pikemalt Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles