Tarbijakaitseamet: inimesed hakkavad euroga harjuma

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hinnad peavad selle kuu lõpuni veel kahes vääringus olema.
Hinnad peavad selle kuu lõpuni veel kahes vääringus olema. Foto: Peeter Langovits

Tarbijakaitseameti teatel täitis mais kahes vääringus hindade avaldamise nõudeid 93 protsenti ehk enamik kontrollitud ettevõtetest, ka kaebusi laekus tarbijailt euroga seoese vähe.


Mais kontrollis tarbijakaitseamet kahes vääringus hindade avaldamist kokku 355 korral ning avastas rikkumisi 26 korral ehk vaid 7 protsendil juhtudest. See on ühtlasi 2011. aasta statistikas väikseim rikkumiste protsent.

Suurimaks rikkumiseks oli kroonihinna osaline puudumine (52 %), millele järgnesid selle täielik puudumine (30 %) ja hindade vale ümardamine (18 %). Vale kursi kasutamist ja muid kahes vääringus hinna avaldamisega seotud rikkumisi ei avastatud.

Eelmisel kuul määrati trahve kokku 279 euro (4365,40 krooni) eest ning 19 menetlust on veel pooleli.

Nagu aprillis, nii helistati ka mais euro küsimustes tarbijakaitseameti infotelefonile 11 korral. Kirjalikke järelepäringuid laekus poole võrra vähem kui aprillis ehk 3. Tarbijate vastuvõttu keegi maikuus euroküsimustega enam ei pöördunud.

Alates 1. juulist 2010 on kahes vääringus hindade esitamise nõuete täitmist  kontrollitud 6563 ettevõttes, millest rikkumisi avastati 1494s. Trahviotsuseid on tehtud 359 kogusummas 12 943 eurot (202 514 krooni).

Tarbijakaitseamet jätkab kahes vääringus hindade kontrollimist selle kuu lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles