Ehitajad loodavad Obamalt suurt lisaraha

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Mitmed huvigrupid on juba alustanud kampaaniat saamaks keskvalitsuse raha infrastruktuuri objektide, näiteks teede ja sildade ehituseks ning remondiks.


Janet Kavinoky USA kaubanduskojast ütles intervjuus Bloomberg TV'le, et sellisel plaanil oleks mõju töökohtade loomisele juhul kui rahapuudusel kõrvale jäetud, aga alustamisvalmis osariikide infrastruktuuriprojektid riiulilt võetaks.

Jaanuaris presidendiametisse astuv Barack Obama on pakkunud, et keskvalitsus võiks järgmises majanduse elavdamise paketis anda infrastruktuuri objektidele 60 miljardit dollarit lisaraha. Näiteks USA tsiviilinseneride ühendus on väitnud, et tegelikult vajatakse 1,6 triljonit dollarit, et teed ja sillad korda teha.

Lisaraha tugevdaks ehitusmasinate ja osa ehitusmaterjalide tootjate ning ka ehitusfirmade positsiooni. Kriitikud küsivad, kas selline ühe sektori eelistamine teistele on ikkagi põhjendatud ja toob majandusse soovitud elavnemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles