Roldugini raha keerutati Danskes juba kümme aastat tagasi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Roldugin näitamas tšellot, mille ta enda sõnul ostis skeemis keerutatud raha abil.
Sergei Roldugin näitamas tšellot, mille ta enda sõnul ostis skeemis keerutatud raha abil. Foto: Aleksandr Demiantšuk/TASS/SCANPIX

Postimehel on dokumendid, mis kinnitavad, et Venemaa presidendi Vladimir Putini lähedasele sõbrale Sergei Rolduginile jõudis raha, mida oli läbi keerutatud Danske panga Eesti filiaalist, toonase nimega Sampo pangast.

Rolduginile kuulus aastatel 2008–2015 Panamal Mossack Fonseca advokaadibürooga seotud offshore-firma International Media Overseas SA. Rahvusvaheliselt uurivate ajakirjanike konsortsiumilt saadud Panama paberite nimelised dokumendid näitavad, et 2008. aastal toimus tehing Roldugini firma ja Briti Neitsisaartel registreeritud, kuid Leedus UKIO pangas kontot omanud ettevõtte Delco Networks SA vahel, millega Roldugin sai 70 000 Rosnefti aktsia eest 800 000 dollarit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles