Uus võrkturundusskeem peibutab tuhandeid eestimaalasi

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitaja 
Joseph Mc­Clendon suutis Syncronice’i üritusel eestimaalased lausa hulluma panna.
Koolitaja Joseph Mc­Clendon suutis Syncronice’i üritusel eestimaalased lausa hulluma panna. Foto: Laura Oks

Uue rahvusvahelise võrkturundusskeemiga Spinglo liitunute protsent on Eestis üks suuremaid, finantsinspektsioon pole aga sellest äriideest sugugi vaimustatud.

Eestimaalaste enneolematut huvi kinnitas Spinglo asutanud Suurbritannia ettevõtte Syncronice tegevjuht David Bosley. Tema oli üks esinejaid Tallinnas peetud Syncronice’i üritusel, kus paarisajale sissepääsu eest viis eurot maksnud huvilisele tutvustati Spinglot ning aktiivsematele skeemiga liitunutele jagati auhindu.

Ürituse naelaks oli enda väitel kodutust multimiljonäriks saanud koolitaja Joseph Mc­Clendon III, kes lubas kuulajatele nende elu muuta, õpetada neid raha tegema ja oma unistusi ellu viima.

McClendon suutis panna eestimaalased tema käskluste peale mitu korda toolilt püsti kargama ja «yes» karjuma ning vaimustatult aplodeerima. McClendon kinnitas, et Spinglo on suurepärane rahateenimisvõimalus.

Esinemise lõpus teavitas McClendon kuulajaid võimalusest osaleda tema isikliku mentorluse koolitusel, mis toimub septembris Helsingis. Ligi tuhandeeurost koolitust pakkus McClendon enda sõnul koostöös Syncronice’iga poole odavama hinnaga.

Kümned kuulajad, igas vanuses mehed ja naised, järgisid tema üleskutset ning täitsid kohe koolituse registreerimislehe, kuhu muu hulgas tuli märkida ka oma krediitkaardi andmed.

Septembris täielikult tegevust alustava Spingloga saab liituda juba praegu ning seda on teinud ka kümned tuhanded eestimaalased, rääkis üks Syncronice’i partnereid Ülle Adoberg-Mikk.

Ligi 400 eestimaalast on saanud Syncronice’i partneriteks, makstes selleks sadadesse eurodesse ulatuvaid summasid. Enamik partnerid omavad Syncronice’i optsioone, mille nad väidetavalt saavad aktsiate vastu vahetada, kui ettevõte lähiajal Suurbritannias börsile läheb.

Syncronice’i kinnitusel on Spinglo äriidee ainulaadne, kuna kasutab ära sotsiaalvõrgustikke ning hakkab võrkturundusskeemi kaudu ühes portaalis pakkuma soodsate hindadega paljude firmade kaupu ja teenuseid. Ettevõtted saavad väidetavalt Spinglo kaudu müüa oma tooteid odavamalt kui näiteks kauplustes, sest puuduvad rohked vahendajad.

Finantsinspektsioonil on Syncronice’i äriideest paraku teistsugune mulje. «Samasuguste süsteemide kaudu on Eesti inimesed ka varem raha kaotanud,» lausus inspektsiooni turujärelevalve divisjoni juht Kristjan-Erik Suurväli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles