Hiina valitsusjuhi sõnul on Eesti kaubarongid igati teretulnud (1)

Karel Kranich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubarong.
Kaubarong. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reedel Bulgaarias Jüri Ratasega kohtunud Hiina valitsusjuht Li Keqiang kinnitas, et nad tervitavad Eesti osalemist Hiina-Euroopa raudteeühenduste loomisel, vahendas Hiina meedia.

Li Keqiang sõnul on nad meeleldi nõus tegema kõrgetasemelist kaubavahetust kahe riigi vahel. Ta lisas, et koostöö tugevdab kõvasti põllumajandus- ja logistikasektori kasvu. 

Leping sõlmiti aprillis

Aprillis teatas tuntud logistikaettevõtja Marko Lastiku firma GTS Express, et ettevõte hakkab kaupa vedama Hiinast. Lastik ütles, et seni avamata võimalused laienevad nüüdseks ka Eesti e-kaubanduse ettevõtetele ja logistikasektorile. Ta lisas, et raudteelepingu siht on laiem kui Eesti.

GTSi Hiina koostööpartner on Xian International Inland Port Multimodal Transportation Co, mille soov on suurendada kaubavahetust Eesti ja ülejäänud Euroopa Liiduga.

Projekti on Hiina valitsuse uue siiditee programmi (OBOR) toomine Eestisse. Lepingu järgi nõustus Hiina enda subsiidiume laiendama ka Eesti liinile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles