Millal on kõige õigem aeg taimi kasta?

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parim aeg aias kastmiseks on varahommik.
Parim aeg aias kastmiseks on varahommik. Foto: SCANPIX

Kõige parem aeg taimede kastmiseks on tavalisel hommik – niimoodi aurustub vähem vett ning ka taim kasvab paremini.


Hommikuti on jahedam ning vähem tuuline, mistõttu aurustub hommikul tunduvalt vähem vett kui päeval. Õhtud on enamasti küll sarnased, ent kui taimed jäävad ööseks niiskeks, on suurem tõenäosus, et need saavad kahjustada hallituse ja muude haiguste poolt, kirjutas thedailygreen.com.

Ideaalis võiks kasutada tilgutus- või niisutussüsteemi tavalise pihustussüsteemi asemel, mis raiskab palju vett ja kastab ka taimede lehed läbimärjaks. See omakorda võib aga taime kahjustada nagu haigusedki.

Enamik spetsialiste soovitab täiskasvanud taimede puhul korralikku, ent harva kastmist. Kastes kord või kaks nädalas, innustab see taimede juurestiku kasvamist sügavamale, mis aga omakorda teeb taime tugevamaks. Et õrna taime mitte šokeerida, tuleks kasutada vett, mis oleks ligilähedaselt sarnane õhutemperatuurile. Parim variant oleks näiteks tünni kogutud vihmavesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles