Dvorkovitš: juurviljaembargo ei mõjuta oluliselt hindu Venemaal

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene presidendi Dmitri Medvedevi nõunik Arkadi Dvorkovitš (vasakul) koos riigipea administratsiooni ülema esimese asetäitja Vladislav Surkoviga.
Vene presidendi Dmitri Medvedevi nõunik Arkadi Dvorkovitš (vasakul) koos riigipea administratsiooni ülema esimese asetäitja Vladislav Surkoviga. Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi nõunik Arkadi Dvorkovitš ei arva, et embargo Euroopa Liidus kasvatatud juurviljadele mõjutaks oluliselt inflatsiooni Venemaal.

«Kõik oleneb loomulikult sellest, kui kaua see probleem kestab. Esiteks aga on meil olukord põllumajanduses parem kui mullu. Teiseks pole Euroopast sisse veetud juurviljad mitte alati odavamad kui meie omad,» rääkis ta ajakirjanikele RIA Novosti vahendusel.

Vene Panga peadirektori asetäitja Sergei Švetsov avaldas eile arvamust, et juurviljadele kehtestatud embargo mõjutab inflatsiooni lühiajaliselt.

Dvorkovitšilt küsiti, kas Euroopas kasvatatud juurviljade sisseveokeeld mõjutab Venemaa liitumisplaane Maailma Kaubandusorganisatsiooniga (WTO). «Kõik mõjutab meie liitumist WTOga. Absoluutselt kõik. See mitte põrmugi rohkem kui teised (faktorid),» ütles ta.

Euroopas möllav kolibakteripaanika, mis sai alguse Põhja-Saksamaalt, on jõudnud tosinasse Euroopa riiki ja USAsse. Nakkuse tõttu on surnud enam kui 20 inimest. Kui alguses oletati, et haiguspuhangu taga on Hispaaniast pärit kurgid, siis nüüd otsitakse algallikat Saksamaal.

Dvorkovitš seletas, et sisseveokeeld kehtib seni, kuni Euroopa spetsialistid on teinud kindlaks nakkusallika.

Venemaa riiklik tarbijajärelevalveamet kehtestas juuni alguses sisseveokeelu Euroopa Liidus kasvatatud värsketele juur- ja köögiviljadele ning seda seoses eluohtliku kolibakteriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles