Rahanduskomisjon arutas maamaksu hüvitamist linnadele ja valdadele

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elutuba.
Elutuba. Foto: Margus Ansu

Riigikogu rahanduskomisjoni aseesimees Rannar Vassiljev ütles, et komisjon kohtus esmaspäeval omavalitsuste esindajate ja ka majaomanike esindajatega.

«Omavalitsuste esindajad on mures, kuidas kompenseeritakse neile maamaksu kaotamine,» lausus Vassiljev.

Vassiljev kinnitas, et rahanduskomisjoni töörühm lubas omavalitsuste esindajatele, et maamaksu kaotamine hüvitatakse. Samas märkis Vassiljev, et pole selge, mis tingimustel seda tehakse.

«Põhimure on, et mis on kompenseerimise aluseks, kuidas seda jagada nii, et see oleks kõigi suhtes õiglane,» ütles Vassiljev.

Vassiljev märkis, et kui praegu leppida kokku ajahetk, mille alusel hüvitatakse vähenev maamaks, siis kaob omavalitsustel võimalus selle suurust muuta.

IRL ja Reformierakond esitas riigikogule eelnõu, mis pakub eraisikutest maaomanikele maamaksu vabastust. Maksuvabastus hakkab kehtima 2013. aastal ja maksuvabastust saaks linnades kuni 1500 m2 krundi eest ja maal kuni 2 hektari eest. Maksuvabastust saab küsida kinnistult, millel asub selle omaniku rahvastikuregistri järgne elukoht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles