GILDi fondi osakute tagasiostmine peatati

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment GILD Bankers'i kodulehest.
Fragment GILD Bankers'i kodulehest. Foto: www.gildbankers.ee

Fondi GILD Arbitrage osakute lunastamine peatati 2009. aasta maini, fondivalitseja põhjendab otsust äärmusliku olukorraga maailma finantsturgudel ning sooviga vältida investorite ebaõiglast kohtlemist.


Riskikapitalifondi GILD Arbitrage fondivalitseja AS GILD Fund Management on vastavalt seadusele ja fondi tingimustele otsustanud, et GILD Arbitrage'i fondiosakute lunastamist ning märkimist ei toimu 2008. aasta oktoobri lõpust kuni 5. maini 2009, ühtekokku kuuel lunastamisperioodil. Fondi investoreid ja finantsinspektsiooni on antud otsusest teavitatud, teatas GILD Bankers.

«Langetasime antud otsuse, kuna tänane äärmuslik olukord maailma finantsturgudel ei võimalda meil arvestada lunastamiste ja märkimiste aluseks olevat GILD Arbitrage'i fondiosaku puhasväärtust (Net Asset Value), ilma et riskiksime mõnede investorite ebaõiglase kohtlemisega,» selgitas GILD Arbitrage'i fondijuht Tõnno Vähk.

«Turgude suurte kõikumiste tulemusel on osaku puhasväärtuse võimalik vahemik liiga lai õiglase väärtuse määramiseks,» lisas Vähk.

Tema sõnul ei taha GILD oma pikaajalise strateegiaga fondi investeeringute tegeliku potentsiaali realiseerimisel põhjendamatult kiirustada ning nad on veendunud, et GILD Arbitrage'i lunastamiste ja märkimiste edasilükkamine on parim meie investorite kaitsmiseks ja investeeringute tootluse maksimeerimiseks.

Vähk lisas, et lunastamine ja märkimine toimub niipea, kui fondivalitseja saab arvutada osaku õiglase puhasväärtuse.

GILD Bankers koos GILDi partnerite ja töötajatega on fondi suurim pikaajaline investor, kellele kuulub 9 protsenti fondi portfellist.

Järgneva kuue kuu jooksul jätkavad fondijuhid tavapärast tööd GILD Arbitrage'i olemasolevate investeeringute juhtimisel. Samas on fondivalitseja otsustanud ajutiselt peatada fondi valitsemistasude kogumise, kuna see tasu on otseselt seotud fondiosaku puhasväärtusega.

GILD Arbitrage on avalik kinnine lepinguline riskikapitalifond, mille hallatavate varade maht on ligi 100 miljonit eurot (1,565 miljardit krooni). GILD Arbitrage'i on investeerinud ligi 300 investorit. Fondi kumulatiivne puhastootlus aasta baasil alates fondi loomisest on 23 protsenti. Fondi 2008. aasta puhastootlus septembri lõpu seisuga on üle 11 protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles