Sampo võttis õiguse tõsta laenumakset

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sampo panga logo.
Sampo panga logo. Foto: Sampo

Alates oktoobrist on Sampo Pank muutnud laenulepingu üldtingimusi selliselt, et tal on õigus ühepoolselt laenuintressi marginaali muuta, teatades sellest kliendile üks kuu ette.


Sampo Pank, kes kutsub laenuvõtjaid vana panga enda vastu vahetama, on viinud laenulepingusse täiendavad punktid, mis võimaldavad tal näiteks inflatsiooni tõustes laenuintressi tõsta, kirjutas

Äripäev

.

Sampo Panga personaal- ja jaepanganduse direktori Tõnu Vanajuure sõnul on laenulepingu üldtingimuste muutmine tavapärane tegevus, mille eesmärk on viia need paremasse kooskõlla turu tavadega või muutunud asjaoludega.

«Siinkohal ei ole ka Sampo Pank erand,» teatas ta. Kusjuures enne 1. oktoobrit laenu võtnud kliendiga allkirjastatakse uued üldtingimused, kui ta soovib oluliselt muuta oma olemasolevat laenulepingut, näiteks suurendada laenusummat.

Eesti pangandusturul on aga Sampo Panga käitumine erandlik, sest nii Swedbank, SEB kui ka Krediidipank kinnitasid eile, et nemad ühepoolselt laenuintressi marginaali muutmist lepingus ette ei näe ja ei ole sellist muudatust laenulepingu üldtingimustesse sisse viinud. Nordeast ei õnnestunud Äripäeval eile oma pärimisele vastust saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles