Buumiv ehitussektor tõi Eesti suurimale tsemenditootjale kõva kasumi

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda Nordic Tsemendi tegevdirektor Meelis Einstein.
Kunda Nordic Tsemendi tegevdirektor Meelis Einstein. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Aktiivne ehitusturg aitas Eesti suurimal tsemenditootjal Kunda Nordic Tsemendil jõuda viimaste aastate parimate majandustulemusteni.                                             

Pika ajalooga Kunda ettevõtte käive kasvas läinud aastal pea veerandi võrra ja küündis 48,3 miljoni euroni. Kasum hüppas aga üle 70 protsendi 3,6 miljoni euroni, selgub firma majandusaasta aruandest.

Kunda Nordic Tsement ASi juhatus eesotsas juhi Meelis Einsteiniga märgib aruandes, et heade tulemuste taga oli Balti mere äärsete riikide ehitusturu märkimisväärne elavnemine. See kasvatas nii tsemendi, klinkri kui ka killustiku müügimahtusid.

Aruandest nähtub, et enim müüdi oma tooteid just koduturule. Kõige rohkem kasvas aga müük Soome ja Norra turule.

Juhatus avaldas hea meelt ka selle üle, et möödunud aastal ei juhtunud mitte ühtegi tööõnnetust. Eelmine kaotatud päevadega tööõnnetus oli novembris 2016. Ettevõttes töötas mullu keskmiselt 187 inimest.  

AS Kunda Nordic Tsement on 147-aastase ajalooga ettevõte, mis kuulub 75 protsendi ulatuses rahvusvahelise kontserni HeidelbergCement Group koosseisu, kus töötab ligikaudu 62 000 inimest 60 erinevas riigis. Veerand Kunda Nordic Tsemendist kuulub Hollandi firmale CRH Europe Investments B.V.

Kunda Nordic Tsement toodab ehitustsementi ja lubjakivikillustikku ning pakub sadamateenuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles