Kreeka kommunismimeelne ametiühing «vallutas» rahandusministeeriumi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka kommunismimeelse ametiühingu PAME plakat riigi rahandusministeeriumi hoonel.
Kreeka kommunismimeelse ametiühingu PAME plakat riigi rahandusministeeriumi hoonel. Foto: SCANPIX

Kreeka ametiühingud hõivasid tänaste täiendavate kokkuhoiumeetmete ning erastamisvastaste meeleavalduste käigus riigi rahandusministeeriumi ning kutsusid üles üldstreigile.

Kommunismimeelse ametiühingu PAME liikmed eemaldasid rahandusministeeriumi katusel olnud Euroopa Liidu lipu ning rullisid katuselt ministeeriumi fassaadile ametiühingu plakati, vahendab AFP. « PAME liikmed vallutasid sümboolselt rahandusministeeriumi ning kutsusid töölisi üles koonduma ning takistama valitsuse ebapopulaarsete ning barbaarsete otsuste jõustamist,» teatas ühing.

«See on meie võlg, millega me peame meie laste nimel võitlema», «Ei, me ei müü», seisis plakatitel.

Ametiühingu vanemametnik George Perros tõdes, et ministeeriumi juurde plaanitakse jääda õhtuni. «Me jääme siia kella seitsmeni õhtul et siis Ateena kesklinnas toimuvate tänavaprotestidega ühineda,» kinnitas ta.

Riigi peaminister George Papandreou kohtub täna Luxembourgis eurotsooni peamise otsustaja Euroopa Keskpanga presidendi Jean-Claude Trichet’ga.

Kreekale on eluliselt vajalik saada mullu allkirjastatud 110 miljardi euro mahus päästepaketist 12 miljardi suurune osamakse, et selle eest tuleva kuu arveid maksta.

Kreeka tänased lehed kirjutasid, et Euroopa Liidu, Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) ja Euroopa Keskpangaga toimunud läbirääkimised makse osas olid edukad ning kokkulepete üksikasjad peaksid selguma täna. Kokkulepped puudutavad ka uut, eeldatavasti 65 miljardi euro mahus päästepaketti.

Riigi suuremad ametiühingud kutsusid rahvast valitsuse kärpekavade ja kokkuhoiupoliitika vastasele järjekordsele üldstreigile, sedakorda 15.j uunil. Lisaks plaanitakse erastamisele minevate ettevõtete töötajate proteste 9. juunil

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles