Unique Hotels avab Lääne-Virus Vihula mõisas puhkeküla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Vihula mõisa peahoonele
Vaade Vihula mõisa peahoonele Foto: Vihula mõis

Tallinnas kolme hotelli opereeriv hotelligrupp Unique Hotels Group avab homme Lääne-Virumaal Vihula mõisa aladel asuva Vihula Puhkeküla. Avatseremoonial osaleb regionaalminister Siim Valmar Kiisler.

Vihula mõisakompleks kuulub Vihula Mõis OÜ-le, Unique Hotels on mõisa peahoones asuva hotelli Vihula Manor Country Club & Spa operaator ning tegeleb rohkem kompleksi turundamisega, selgitas omanikettevõtte juhatuse liige Külli Karing.

Puhkekülast on täna valmis neli objekti, kokku tuleb neid 12. Kui tänavu valmib veel näiteks minigolfirada, siis viimased puhkeküla ja kogu mõisakompleksi objektid avatakse järgmise aasta kevadeks.

Kogu mõisakompleksi väljaarendamine rahvusvaheliseks turismiatraktsiooniks maksab kokku 210 miljonit krooni (koos hoonete soetamismaksumusega). Puhkeküla arendamiseks on Vihula Mõis OÜ saanud Euroopa Liidu regionaalarengu fondilt 30 miljonit krooni. Vihula Mõis alustas mõisa arendamist 2008. aastal.

Homme avatakse Vesiveski, kus asub disainipood ja toitlustuskoht Kaval-Antsu kõrts terassiga. Samuti ajalooline Sepikoda, kus asuvad saunad ja peoruumid kuni 100 inimesele ning kunstmuruga spordiväljak, kus saab mängida näiteks tennist ja maahokit.

«Vihula Manor Country Club & Spa koos arendatava Vihula Puhkeküla projektiga on rohelist mõtteviisi järgiv romantilise ja nostalgilise külaõhustikuga luksuslik puhkekeskus,» ütles Mike Pilkington, Unique Hotels Group juhatuse liige. Valmivat puhkeküla näeb Unique Hotels suurepärase sihtkohana päevasteks väljasõitudeks, Tallinnast asub see 93 kilomeetri kaugusel.

Vihula mõisa tegevjuht Tarmo Bachmanni sõnul saavad puhkeküla teenused olema kättesaadavad lisaks turistidele ka ümbruskonna elanikele. Bachmann ütles, et Vihula mõisakompleks koos lähedalasuvate Palmse ja Sagadi mõisaga tekitavad omavahel head sünergiat, mis pakub piirkonna külalistele palju vaatamist ja kogemist.

Kui Palmse pakatab mõisakultuurist ja Sagadis saab ammutada teadmisi looduse kohta, on Vihula suund rohkem lõõgastusele, ütles Bachmann. Kõik kolm mõisa asuvad Lahemaa rahvuspargis.

Kuigi Vihula mõisa hotelli kaubamärk sisaldab viidet «countryclub» (i. k maaklubi), mis näiteks USAs tähendab kinnist vaid liikmetele mõeldud puhkekeskust, siis Bachmanni selgitusel Vihulas see nii ei ole.

Unique Hotels opereerib hetkel Eestis 4 hotelli: 2-tärni tasemele vastav turistiklassi kuuluv City Hotel Tallinn, 4-tärni tasemele vastav Kreutzwald Hotel Tallinn, ajalooline butiik-hotell Stackelberg Hotel Tallinn ja puhkekeskus-konverentsihotell Vihula Manor Country Club & Spa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles