Aiandusliit: Embargo meie liikmeid valusalt ei tabanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögiviljad
Köögiviljad Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Venemaa kehtestatud impordikeeld Euroopa Liidust pärit värskele köögiviljale aiandusliidu liikmetele suurt mõju ei avalda.

«Mahud pole väga märkimisväärselt suured olnud. Kogu sektori eest rääkida ei oska aga nii palju kui oma liikmetelt kuulsin, siis keegi väga pihta pole saanud,» rääkis aiandusliidu tegevjuht Raimond Strastin.

Varasematel aastatel on köögivilja ostmise initsiatiiv tulnud piiri tagant. Vahendajad on Eesti tootjatelt kokku ostnud kapsast, porgandit ja kartulit Vene turule viimiseks.

Kuna tegemist on alles värske asjaga, pole ta veel otsuse põhjendust korralikult lugenud. Euroopas leviva nakkuspuhangu lõppemise järel ei pruugi sisseveokeeld Strasini hinnangul aga kiiresti kaduda.

«Venemaa eest ei julge rääkida võtta, nemad on ikka ettearvamatud tegelased olnud. Kui lähiminevikku meenutada, siis erinevate loomsete toodete sisseveo keelamise järel ei läinud ekspordi taastamine Leedu ja Läti kogemuse põhjal sugugi nii kergelt kui loodeti,» märkis Strastin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles