Kreeka esitleb homme uut säästukava

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa liidu ja Kreeka lipp.
Euroopa liidu ja Kreeka lipp. Foto: SCANPIX

Kreeka peaks homme esitlema uut kokkuhoiukava, mis näeb ette plaanitust kiirema erastamisprogrammi, 6,4 miljardi euro mahus uusi kokkuhoiukohti ning mõningaid maksutõuse, kirjutab Reuters.

Kreeka valitsuse ja Euroopa Komisjoni, Euroopa Keskpanga ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) kontrollikomisjoni vahelised läbirääkimised peaksid aset leidma homme ning Kreeka president George Papandreou esitleb säästukava Eurogrupi presidendile Jean-Claude Junckerile.

Mullu mais allkirjastas Kreeka 110 miljardi euro mahus päästekava ning peab nüüd pingutama selle viimase 12 miljardi eurose osa kättesaamiseks. Lisaks tahab Kreeka 65 miljardit lisaeurot aastani 2013.

Nüüd loodavad Kreeka ametnikud, et lisakärpekavaga kindlustavad nad endale sel kuul saabuma pidava 12 miljardi eurose rahalaeva, mis on Kreekale püsikulude katmiseks eluliselt vajalik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles