Viisitamm lubab Pärnule kriisieelarvet

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnapea Mart Viisitamm linnavalitsuse konverentsil esinemas.
Pärnu linnapea Mart Viisitamm linnavalitsuse konverentsil esinemas. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu linnapea Mart Viisitamme sõnul ei karda ta järgmise aasta eelarve iseloomustamiseks kasutada sõna «kriisieelarve» - võrreldes tänavusega on eelarve maht 110 miljonit krooni väiksem.

Pärnu järgmise aasta eelarve maht on 749 miljonit krooni, kirjutab Pärnu Postimees.

Linnapea rõhutas reede õhtul kontserdimajas toimunud infokoosolekul, et kõik sotsiaaltoetused, kaasa arvatud pensionäride 500 krooni, jäävad järgmisel aastal endiseks. Samuti jätkatakse linna ja riigi eelarvest palka saavate pedagoogide töötasu võrdsustamist.

Viisitamm rääkis, et eelmist aastat lõpetades oli linnal 116,5 miljoni võrra vähem tulusid ja linn jäi aasta lõpus 80 miljonit võlgu. «Oleme raskest olukorrast välja tulnud. Need valed kalkulatsioonid, mis Isamaa ja Res Publica Liidu juhtimisel linnavara müüki said pandud, on tänaseks parandatud,» lausus ta.

Linna laenukoormusest kõneledes ütles Viisitamm, et Pärnu ei ole end lõhki laenamas ja kõik jääb omavalitsustele lubatud laenukoormuse piiridesse.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles